De Markt is van oudsher het kloppende hart van Roosendaal. De cultuurkerk Sint Jan, Raadhuis, Emile van Loonpand, de karakteristieke gevels en gezellige terrassen geven sfeer aan het van oorsprong historisch centrum. In het archief proeft u de geschiedenis aan de hand van oude foto's en handschriften, bidprentjes, kaarten en nog veel meer! 

Wandeling langs Stolpersteine

De VVV-Stadsgids leidt u langs diverse Stolpersteine die in 2010 in Roosendaal zijn gelegd. Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig (1947, Berlijn). Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi's verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. De kunstenaar noemt ze Stolpersteine omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen. Bij iedere steen vertelt de gids het levensverhaal van de persoon voor wie een steen gelegd is.
 

Bevrijdingstocht

De enige commandokazerne van Nederland staat in Roosendaal. De commando's zijn de special forces van de Koninklijke landmacht. Wat weet u van de geschiedenis van het Korps Commandotroepen? Tijdens de Bevrijdingstocht brengt u een uniek bezoek aan het museum dat gevestigd is in de kazerne te Roosendaal.Wandeling door Wouw

De uitzonderlijke schoonheid van de Lambertuskerk met monumentaal orgel, de charme van het historische marktplein en de intimiteit van kleintheater In den Wouwdfluit. Beleef het tijdens de unieke wandeltocht door Wouw. 

 

 

 

Klik hier om direct naar het reserveringsformulier te gaan of voor meer informatie!